Kloosterakker, Assen

PROJECT IN VOORBEREIDING

Nieuwbouw Kloosterveen, Assen

De gemeente Assen gaat de woonwijk Kloosterveen uitbreiden. Op de akkers tussen de huidige bebouwing en de Norgervaart is ruimte voor zo’n 2.250 nieuwe woningen (zie het filmpje).

Actueel

Op dit moment werkt de gemeente Assen aan het bestemmingsplan voor de eerste bouwfase. Dit is het zuidoostelijke deel van het gebied. Hier komen ongeveer 500 woningen.

Vier groene zones

Het nieuwbouwgebied zal bestaan uit ruim opgezette groene zones van oost naar west, waarin ook ruimte is voor waterpartijen. Met een gemiddelde breedte van 50 meter vormen deze groenzones rustige plekken in de wijk die geschikt zijn voor recreatie. Een ommetje lopen, stukje fietsen, een balletje trappen, genieten van de dieren in en rond het water. Lekker leven en genieten doe je hier bij uitstek. 

Nieuwe stadsrand met water

Langs de Norgervaart komt extra water met mooie plas-dras plekken. Door het hele gebied kunnen wandelpaden worden aangelegd. Dit wordt de nieuwe stadsrand van Assen.

Eerste bouwfase

Het eerste bouwgebied  ligt ten westen van Kloosterhage en Kloosterkade en tussen de Domeinweg en de Hoofdvaartsweg. Hier is ruimte voor circa 500 woningen. Variërend van vrijstaande woningen tot twee-onder-een kappers en rijwoningen. Er komen kavels beschikbaar voor zowel projectmatige woningbouw als voor particuliere uitgifte. Bron:gemeente Assen

Geïnteresseerd?

Wilt u op de hoogte blijven van alle volgende stappen die rondom dit project worden genomen? Ziet u zich hier misschien al stiekem wonen?


SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF en via digitale mailingen zorgen wij ervoor dat u betrokken en goed geïnformeerd blijft.