De Waterpoort

De Waterpoort

Het uitgangspunt voor elk van de 12 appartementen in ‘De Waterpoort’ in Eelderwolde? Een fenomenaal uitzicht over het natuurgebied De Onlanden.

Oosterhamrikkade NZ

Oosterhamrikkade NZ

Op slechts een paar minuten fietsen van de binnenstad van Groningen zijn prachtige appartementen en stadsvilla’s gerealiseerd.

ZON Wonen I en II

ZON Wonen I en II

ZON wonen I en II is een project met in totaal 86 koopwoningen gerealiseerd in Paddepoel-Zuidoost, vlakbij het centrum en het Noorderplantsoen. De woningen zijn van binnen naar buiten ontworpen waarbij indelingsvrijheid en duurzaamheid voorop hebben gestaan. Uniek aan dit project is dat dit het eerste koopproject in Groningen is dat volledig Nul Op de Meter is. Bij een Nul op de Meter woning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.

Achter de Reitdijk

Achter de Reitdijk

Op een voormalig voetbalveld in Paddepoel-Zuid is in 2010 een nieuwe woonbuurt gerealiseerd door Moriko Kira architecten. Achter de Reitdijk bestaat uit 26 woningen onder collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

Park Reitdijk

Park Reitdijk

Als onderdeel van Achter de Reitdijk is Park Reitdijk gerealiseerd in het zuidelijke deel van Paddepoel in de stad Groningen. Wonen op niveau met een park in je achtertuin en Stad binnen handbereik.

Mijn Plek

Mijn Plek

Aan de rand van het Pioenpark in de Groningse Oosterparkwijk heeft woningcorporatie Nijestee 8 eengezinswoningen en 14 appartementen gebouwd. Met een tennisveld, het Cruyff Court en een prachtige rozentuin een aantrekkelijke plek, zo vond Nijestee ook. De toepasselijke naam voor het project: Mijn Plek. Het project is gerealiseerd door Plegt-Vos Noord.

Eelderzoom

Eelderzoom

Aan de Onyxstraat in Eelderzoom is een compact tweelaags woningbouwblok met een informele binnenstraat ontworpen door architectenbureau Onix.

Neerwoldeiland

Neerwoldeiland

Neerwoldeiland is één van de zeven eilanden in Waterwijk Ter Borch (Eelderwolde) gelegen ten zuiden van de stad Groningen. Waterwijk Ter Borch staat in direct vaarverbinding met het Paterswoldsemeer en de Drentse natuur ligt op loopafstand. In mei 2010 is de eerste paal voor het woningbouwproject op Neerwoldeiland in de wijk Ter Borch geslagen. Neerwoldeiland is ontwikkeld via het principe van CPO wat staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. CPO is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn van hun eigen nieuwbouwproject.