Suikerfabriekterrein

Het terrein van de oude Suikerfabriek in de stad Groningen gaat veranderen. Het wordt een nieuw levendig stadsdeel voor wonen, werken, leren en recreëren. Uiteindelijk kunnen op het terrein 2500 tot 5000 woningen komen. De eerste huizen worden in het noordelijk deel van het gebied gebouwd.

Op dit moment werkt de gemeente Groningen aan een stedenbouwkundig plan voor het noordelijk deel van het suikerfabriekterrein. De volgende stap is het vertalen van het stedenbouwkundig plan naar een voorontwerp bestemmingsplan voor het gebied. Als alles volgens planning verloopt, start de gemeente Groningen de planologische procedure van het bestemmingsplan begin 2020.

    

Ja, ik wil hier wonen

Wilt u op de hoogte blijven of ziet u uzelf hier al helemaal wonen? Schrijf u dan snel in als geïnteresseerde. Via onze nieuwsbrieven zullen we u vervolgens op de hoogte houden. 

  

  

     

Meer weten?

De adviseurs van Pegasus Vastgoed staan voor u klaar:

Tel: 050-2112699

Of plan een nieuwbouwgesprek met één van onze specialisten.

 

 

 

     

Huidig gebruik van het terrein
Tot 2030 is een deel van het voormalig fabrieksterrein in gebruik voor tijdelijke functies die een aanvulling bieden op het aanbod in de binnenstad van Groningen. Op het voorterrein werkt Ploeg id3 aan tijdelijke initiatieven met creatieve bedrijven, duurzame ondernemingen, logies en evenementen. Op een deel van het achterterrein is Terra MBO actief. Samen met onder andere nog vier onderwijsinstellingen en verschillende kunstenaars werkt Terra MBO aan projecten binnen vier programmalijnen: voedsel, biobased, energie en zorg & gezondheid.

Structuur

De stedelijke structuur van het Suikerfabriekterrein biedt ruimte voor een mix van programma’s en functies zoals wonen, onderwijs, bedrijvigheid en recreatie. Deze flexibele mix is mogelijk door de ruime maten van straten, bouwblokken en de hoogte van de begane grond van de bouwblokken (plinten).
Daar is bijvoorbeeld ruimte voor winkels, een buurtrestaurant of een sportschool. Door deze royale opzet is er ruimte om te mengen, om te experimenteren en voor nieuwe concepten voor mobiliteit en energie.

Leefkwaliteit

De zorgvuldig ingerichte buitenruimte bepaalt het karakter van het openbaar gebied met volop ruimte voor stedelijke programma’s, groen en water op alle schaalniveaus: van park tot singel tot geveltuin. De natuurlijke inrichting biedt verkoeling, geeft ecologie de ruimte, vormt een waterbuffer bij hevige regenval en nodigt uit tot bewegen: een gezonde leefomgeving voor mens en dier.