Nieuwbouwproject Achter de Reitdijk

Op een voormalig voetbalveld in Paddepoel-Zuid is in 2010 een nieuwe woonbuurt gerealiseerd door Moriko Kira architecten. Achter de Reitdijk bestaat uit 26 woningen onder collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

Het stedenbouwkundig plan is voor het ontwerp het uitgangspunt geweest. Voor de tuinen en het aanliggende park heeft landschapsarchitect Marnix Tavenier een ontwerp gemaakt dat resulteerde in een prachtige, groene straat waar de bewoners met trots wonen. Het project won de tweede prijs ‘Mooiste gebouw van Groningen’ op de Dag van Architectuur 2011. 

André en Mariska besloten in 2009 hun huis aan de Eridanusstraat te gaan bouwen. Hoewel zij in eerste instantie niet op zoek waren naar een nieuwbouwwoning zijn zij toch voor dit project gevallen. “Het feit dat wij op deze gunstige locatie een groot huis met een tuin én een parkeerplaats voor de deur konden krijgen heeft ons over de streep getrokken”, vertelt André. “En als je dan voor de eerste keer rondloopt in je zelfontworpen woning en je ziet dat alles is zoals we wilden, dan kun je alleen maar denken: gaaf!”