Wie: Steven Lub
Waar: Oosterhamrikkade NZ, Groningen
Architect: ZOFA Architecten

Aanvankelijk zocht Steven Lub uit Groningen naar een bestaande woning in zijn stad. “Iedereen zei dat het nu een goed moment is om te kopen”, zegt hij. “Maar ik had zo veel eisen dat het best moeilijk was om hier in de stad iets te vinden, dat ook nog paste binnen mijn budget.” Via een vriend kwam hij op het spoor van nieuwbouwproject Oosterhamrikkade NZ, nabij het stadscentrum.

Gevonden via Facebook

Een vriend tagde hem in een Facebook-bericht over dit project. Hij dacht: Hé, dit past wel binnen mijn budget en de plek ziet er aantrekkelijk uit. Inmiddels heeft Steven er een appartement op de begane grond gekocht. “De indeling vind ik heel mooi en er zitten een tuin en een berging bij. Ook de aanwezigheid van een eigen parkeerplaats vind ik aantrekkelijk.”

Afwisseling qua bouw en bewoners

Daarnaast spreekt de locatie hem aan. “Je hebt een mooi vrij uitzicht over de kade.” Dat het project bestaat uit zowel appartementen als stadsvilla’s is volgens Steven een voordeel. “Wat ik leuk vind is dat het ook best afwisselend is qua bouw. Ik verwacht dat de toekomstige bewoners vooral starters op de woningmarkt zullen zijn, en gezinnen.”

Een tuin om te barbecueën

De appartementen hebben allemaal een tuin of balkon. Steven wilde liever een tuin dan een balkon en koos daarom voor de begane grond. “Een tuin was een vereiste voor mij. Kan je tenminste lekker buiten zitten en een keertje barbecueën met vrienden.”

Zelf bepalen waar de keuken komt

Steven weet wat hij wil: “Ik houd van strak, niet heel erg veel details en gewoon een rustige indeling.” Hij is daarom blij met de keuzevrijheid die er is. “Ik kan nu bijvoorbeeld zelf bepalen waar de keuken geplaatst wordt.” Over de inrichting denkt hij nog na. In ieder geval is hij van plan zelf meubels te maken.

Website Architect

 

Tekst: Xpect Kemps