Schuurwoning

Zelf bouwen? BINTN is het schuurwoningconcept met veel vrijheid & ruimte voor een scherpe prijs!

Heeft u een kavel of de wens om nog eens zelf te gaan bouwen.......

BINTN is een prachtig woonconcept om veel woonruimte en een hoge mate van duurzaamheid te bereiken voor een scherpe prijs.

Het concept BINTN gaat uit van een maatwerk benadering waarin het principe van het concept afgestemd wordt op de specifieke wensen en het budget van de toekomstige bewoner.


Voor de noodzakelijke (grootschalige) energietransitie is het van belang dat een meer duurzame bouw bereikbaar is voor een grote(re) doelgroep. Dit is een ambitie die ZOFA architecten zich in samenspraak met Pegasus Vastgoed stelt. Daarnaast geloven we dat woonplekken mee moeten kunnen groeien met de levensloop van haar bewoners. Deze veranderbaarheid verlengt de levensduur van onze gebouwen en omgeving en voorkomt onnodig gebruik van ruimte en materiaal.


Al deze uitgangspunten liggen ten grondslag aan de vrijstaande schuurwoningen volgens BINTN. De gebruikte bouwtechnieken in dit project maken een lage kostprijs mogelijk en een grote flexibiliteit in het interieur.
Concreet: staalspanten met een bekleding van sandwichpanelen aan de langszijden van de woning en houtskeletbouwwanden in de kopgevels. Hiermee wordt een optimale prijs-kwaliteit verhouding bereikt voor een hoogwaardige externe ‘bouwschil’ bij een relatief groot volume.
Het systeem van gebinten (een zichtbare spanconstructie) maakt natuurlijk een volledig vrij interieur mogelijk zonder dragende wanden waarbij de ruimten daadwerkelijk eenvoudig veranderbaar zijn zonder ingrijpende maatregelen.

De directe duurzaamheid van BINTN berust verder op drie pijlers:

1. De toepassing van een hoogwaardige thermisch schil (lage warmtedoorgangscoefficiënt goede luchtdichting)

2. in combinatie met een optimale oriëntatie (gebruik zonnewarmte en natuurlijke koeling en ventilatie) en

3. verantwoord materiaalgebruik (duurzaam geproduceerd en toegepast en goed herbruikbaar.

 Vanaf prijs zonder grond/kavel:           

Type A 7,5 m x 14,0 m € 296.000,- incl. BTW
Type B 9,6 m x 12,6 m € 328.000,-  incl. BTW
SCHUUR-ST.jpg
interieurimpressie met logo Zofa.jpg
impressies met logo Zofa.jpg
1 PR BINTN.jpg