Stadshavens

Langs het Eemskanaal verrijst de komende jaren een nieuw stadsdeel aan het water: Stadshavens. Het wordt een wijk voor iedereen, met koopwoningen, (sociale) huurwoningen en bedrijfsruimten die duurzaam en aardgasvrij worden gebouwd. Ook is er veel aandacht voor groen en de openbare ruimte. Voor de gezamenlijke ontwikkeling van 2400 woningen in dit gebied hebben de gemeente Groningen, de ontwikkelaars VanWonen, VolkerWessels Vastgoed en BPD, en de corporaties Lefier en Nijestee deze zomer een akkoord gesloten. De 2400 woningen komen in het gebied tussen het Eemskanaal, Balkgat, Damsterdiep en de jachthaven, in het oosten van de stad Groningen. Het wordt een levendige, hoogstedelijke wijk aan het water. Voor alle typen inwoners en alle beurzen komen er woningen, zowel koop als (sociale) huur. De partijen willen een duurzame en aardgasvrije woonwijk bouwen. Historische gebouwen zoals de EMG-silo, de zakkenloods en de Cova-schoorsteen gaan samen met moderne, hoogstedelijke architectuur.

    

Ja, ik wil hier wonen

Wilt u op de hoogte blijven of ziet u uzelf hier al helemaal wonen? Schrijf u dan snel in als geïnteresseerde. Via onze nieuwsbrief zullen we u vervolgens op de hoogte houden. 

  

  

     

Meer weten?

De adviseurs van Pegasus Vastgoed staan voor u klaar:

Tel: 050-2112699

Of plan een nieuwbouwgesprek met één van onze specialisten.

Infographic planning (bron: gemeente Groningen)

 

 

 

     

Stukje stad voor iedereen
Stadshavens is voor iedereen toegankelijk om te wonen, te werken en te verblijven. Dat blijkt uit een uitnodigende openbare ruimte, verschillende typen woningen en
aantrekkelijke kleinschalige voorzieningen. Stadshavens is een stukje stad voor iedereen.

Klimaatbewust & duurzaam 
Stadshavens houdt rekening met de verwachte veranderingen in het klimaat. De wijk krijgt veel groen, biedt koele plekken en kan regenwater voldoende opnemen. De huizen maken gebruik van duurzame energie. De wijk biedt volop mogelijkheden om te bewegen en te ontmoeten.

Ruimte voor groen in ‘stadstuinen’
Per deelplan is een groot deel van de ruimte niet bebouwd. Elk deelplan met bebouwing heeft minimaal één groen binnenhof. De binnenhoven zijn ingericht als flinke ‘stadstuinen’, met veel groen, bomen en minimale verharding.